Haimme iskältä riistakameran tyhjennettäväksi ja patterit ladattaviksi ennen mökille menoa.

Tyypillisin vieras tontilla on ehdottomasti Herra ja Rouva Supi:

Kovin ovat pulskia, eli varmaan metsäkanalintujen pesintää on häiritty ja rankasti.. Tämäkin ovela eläin oli muutamana yönä vilahtanut mestoilla:

Ja viimeisimpinä vieraina ovat rusakko ja metsäjänis:

Tiedättekö kumpa on kumpa? Selkeitä eroja vaikkei värit näykään.

Viime viikon perjantaina olimme keskellä pimeyttä kello seitsemän. Mökin lämpötila taisi olla jotakuinkin 5,5 ja ulkona 1,5.  Kun heti aloimme mökkiä lämmittämään, saimme tuvan puolen keskiyöksi noin 17 asteiseksi, mutta makkari taisi edelleen olla sen 5,5 .. Hieman viileää, mutta kun piti visusti kerraston päällä ja veti peiton korviin niin unikin maittoi.

Lauantaina oli suunnitelmissa, yllätys, mökin ja saunan lämmitystä, verkkojen laskua ja ruokailua. Aamupalaksi iskin lautasille papuja ja pekonia, leipää päällisineen ja jogurttia. Step 1 suoritettu. Sitten saunalle tulet, verkkojen selvittelyä veneeseen tulppa ja airot heilumaan! Seitsemän verkkoa järveen ja pikaisesti rantaan lisäilemään puita joka pesään.

Ruoaksi Juoniseni askarteli kasviksia ja naudan pihvejä. Juomaksi punaviintä.

Siitä heti kohta saunaan. Mökissä skumpan kanssa Trivialit ja tämä bailukaksikko olivat valmiit petiin KAHDEKSALTA??!! Eli raitisilmamyrkytys oli iskenyt ja pimeys vaati veronsa, ajoissa nukkumaan.

Onneksi ei olla ammattikalastajia, olisi nälkäpäivä joka päivä. Saaliiksi saimme YHDEN ahvenen. Olihan se iso ahven, mutta siis seitsemän verkkoa..  Leuka vasten rintaa ja kohti uusia pettymyksiä. Eikun mökkiä kasaan, saunan kautta Obelixiin ja pois. Kameran jätimme tekemään omaa luontodokumenttiaan.

No mitäpäs muuta. Alman leikkaus meni hyvin. Kolme nisää lähti kiskoineen päivineen ja kahdesta otettiin vaan herneet pois. Antibiootteja ja kevyttä/rauhallista hihnalenkkeilyä tikkien poistoon asti, joka on noin 23-25 päivä kuluvaa kuuta. Onneksi Kuisman häkki on sen verran iso että saamme sillä blokattua Alman omaan huoneeseensa ja Boltin olkkarin puolelle. Kasvainten luonteesta saamme tiedon tulevalla viikolla ja siten myös selkiävät jatkosuunnitelmat.

Muitakin ilouutisia on! Varasimme Iistä asti Otto-pojan, jos siis pentueseen yhtään urosta syntyy niin se tulee tänne Lokinkadulle. Lapset syntynevät tuossa marraskuun lopulla ja Pohjosen reissu olisi tammikuun kolmantena viikonloppuna sitten edessä! Kuidekin on kutsuttu, onhan Oton kasvattaja Boltin siskoplikan, Tuulin, omistaja.

Arvatkaapa minkälainen labbis meitin Otosta tulee!  Vaihtoehtoja seuraavana:

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE ISEILLE!

-tiina-