Aivan alkuun haluan laittaa tänne näytille Kuisman kasvattajan, Heljä Kämäräisen, ottamia kuvia PRT erkkareista:

Edestä katsottuna paikalla: Veeti, Aida, Helmi-äiti, Kuisma, Wilma ja Remu.

Ja Kuismaakkelis.

Nämä on "salaa" kopioitu Piristeen Kennelin kuvasivuilta: http://piristeen.1g.fi/kuvat/PIRISTEEN+PRT+PENNUT/.

Sitten.. Lauantaina oli nämä Kaakon Käyttökoirien maastokisat. Minä tyttö se olen jännittänyt näitä vaikka ja kuinka! Ihan kiva että ensimmäiset kisailut Kuiden kanssa oli tällaiset leikkimieliset seuran jäsenten väliset kisat. Ollaan treenattu kolmisen kertaa viikossa niin että jäljellä on esineitä eikä keppejä. Alkuun esineiden alle laitettiin herkku, että Boltilla esineen osoitus vahvistuu, lisäksi minä palkkasin löydöstä. Muutaman kerran otettiin myös janatyöskentelyä. Kiitämme Meaa ja Minnaa, jotka ovat tälle luupäälle saaneet "hakattua" päähän koiranlukutaitoa , niin hyvällä kuin pahalla..

Tässä olemme menossa ilmoittautumaan kisoihin. Huomatkaa HIENO treeniliivi!! Mainostetaan parsonpuotia tässä samalla, kiitos Kaisalle lyhyestä luotosta! On ollut hyvä liivi!

Kisoissa tämä janatyöskentely meni aikalailla reisille: Kuismapoika se juoksi suoraan janan yli ja heitti pari piruettia, tuomari Masa ihan piirsi tämän HIENON kuvion arvostelupaperiin . Mutta minä sain kehuja rauhallisesta odottamisesta että koira alkaisi tekemään töitä kunnolla, olenhan tottunut näihin keskittymishäröihin tuon kanssa ja mitäs sitä siinä enää häsläämään kun pa**at on jo housuissa?! Mutta oli siellä jäljellä onnenkyynelkin tältä emännältä taas tirahtaa. Kuisma osoitti esineet pysähtymällä, heiluttamalla häntää ja kääntymällä katsomaan miuta!! Ja selkeästi oli ylpeä itsestäänkin, mami minä löysin täältä jotain!! Ja verilettua pojalle naamaan  kiitokseksi. Kaikki neljä esinettä hieman lyhyeltä jäljeltä me löydettiin ja autoille paluumatkalla Kuisma palkitsi itsensä vielä kökkäreellä hevosenkakkaa !!

"Kisakeskuksessa" Ruokosuon raunioradalla pistettiin tulet tynnyriin ja alettin paistamaan makkaraa, juomaan kahveeta ja syömään pullaa. Sekä kehumaan toisiamme suorituksista, tietysti. Pentujen kisan voitti Hollanninpaimenkoira Jekku, vaikkakin pääsääntöinen ohjaaja oli kuumeessa kotona ja isäntä toimi koiran ohjaajana. Toiseksi jaetulle sijalle tuli Saksanpaimenkoira Hektor (Onnea Minna) ja Hollanninpaimenkoira Nipsu. Seuraavana Suomen pystykorva ja sitten myö Kuiden kanssa. Viimeistä en nyt kuollaksenikaan muista. Mutta ei ollut tämä tiimi vikana!! Seuraavaksi kauhulla osallistumaan sitten niihin tottisosuuksiin..

Sunnuntaina kamalan kauniilla ilmalla mentiin koko Lokinkadun poppoo Mean ja Dooriksen kanssa mettäreeneihin. Tehtiin toistemme koirille jäljet lumisateessa. Alma aloitti ajamisen, koska on vähiten harjoitellut. Tein sille suhteellisen helpon jäljen muutamalla kulmalla, koska rouva ei ole montaakaan metsäjälkeä ajanut. Vahvistukseksi ISOJA lihapullanpalasia jäljellä. Matami ajoi hienosti, hieman lopussa ote herpaantui kun tuli väsy mutta otti itseään niskasta kiinni ja ajoi loppuun! Hienoa! Kuisma eteni kuten normaalisti, hieman tuo taivaalta tippuva lumen ja vedensekoitus vaikeutti työskentelyä, yksi esine jäi nostamatta.. Mea menikin Doorin kanssa yksin ajamaan ja metsä raikasi kehuista, sitä on niin hauska kuunnella . Minätyttö tallasin itsekseni esineruutua, kun oma Keponi (kennelpoika) ei suostunut tulemaan matkaan. Kuide teki kovasti työtä ja toi kaksi esinettä miulle ja Doori löysi kaikki mitkä jemmasin. Ja lopuksi Almakin löysi miut metsästä piilosta.

Sitten tulevaisuudensuunnitelmia: huomenna menen jänismetsälle ystäväni Iran ja hänen ajokoiransa Urmon kanssa, toivokaamme meille saalisonnea!? Paulalta en tätä odota, sinä et tästä tykkää  tiedän sen.. keskiviikontaina veljeni leijonamieli tulloo Naminaan kyläilemään, TOIVOTTAVASTI!! Torstaina viikkosiivo ja perstaina Kouvolaan Paulan kanssa kauppoja kiertelemään. Viikonloppu on vielä vailla ohjelmanumeroita.

Lisää taas seuraavalla kerralla, varmaan marraskuun puolella kun on tottiskisat (30.10.2009) ja seuraavat mätsärit (1.11.2009) käyty!

-tiina-