Näillä näppäimin olen ensi viikon vielä työmaailmassa mukana, sitten jään kotiin homehtumaan.

Halusin hieman päivitellä kuulumisia, koska olen ollut isosti tyytyväinen treeneihimme pienen valkoisen kanssa.

Miten pystyinkään kyseenalaistamaan lajivalintojani?!

Miksi vahvasti riistaviettisen koiran kanssa tulisi harrastaa vain Mejää, keinoluolia ja vesiriistametsästystä?

Ja PAH sanon minä tänä päivänä! Toissakerralla jälkitreeneissä edotin, josko laittaisimme jäljen päähän maalimiehen. Olin ajatellut maalimiehen tuovan Kuismalle idean, miksi me jäljestetään ihmistä ja olemme innoissamme niistä esineistä siellä matkalla! Minna merkkasi jäljen hieman tarkemmin, koska itse oli siellä montussa odottelemassa meitä. Ja Kuismahan jäljesti sekä nosti kaikki esineet! Ihan kuin se olisi tiennyt, että nyt tuo akka liinan päässä ei kyllä tiedä yhtään mine pitäisi mennä joten minun on pakko löytää perille. Ja Minnalla oli palkaksi rasiassa makkaraa. Hieno Kuisma!

Samallalailla teimme toissailtana, tosin maalimiehenä ja jäljentallojana (tamppaaja) oli Heli. Kertoi tallomisen jälkeen saaneensa aikaiseksi varsinaisen sillisalaatin, joka osoittautui valheeksi. Kuisma ajoivarmasti ja rauhallisesti, kunnes heitti täysin riistalle. TÄTÄ ÄLKÄÄ MUUT TEHKÖ: kielsin kera perkeleiden ja repäisin hihnasta pois. Talutin hieman taaksepäin ja poikahan otti oikean jäljen ihan itekseen, plus että heti oli tienylitys ja sen jälkeen esine; sain siis palkattua natiaisen mielettömän hyvässä kohdassa! Montun reunalla pikkunen alkoi etsiskellä maalimiestä, koska siellähän se viimeksikin oli. Heliltä hyvä vahinko (ei tullut meinaan itelleni mieleen) että monttu tuli "liian aikaisin" eteen, joten hän oli jatkanut sen reunaa myöten jälkeä ja saimme sitäkautta edistystä harjoitteluumme! Ja olihan sillä Helilläkin herkkuja siellä montussa ja Kuisma oli NIIIN onnellinen!

Kävimme keskiviikontaina myös hakutreeneissä. Olen aika innostunut tästä uudesta lajista, nyt kun hieman ymmärrän mistä on kyse ja mitä haetaan. Talloimme tyttöjen kanssa yksissätuumin erittäin kapeat alueet ja osaavammat koirat harjoittelivat ensin. Kuisman kanssa laitoimme kahdelle vierekkäiselle alueelle maalimiehet ja lähdimme kävelemään alueiden välistä. Heti kun nokka nousi maasta ja näki että ottaa ilmavainua, käsky "ukko" ja nostin hieman omaa vauhtiani. Susku löytyi kiven takaa. Tämän jälkeen vaan käsky ja Bolt otti Marikasta ilmavainun (oli meinaan "todella" ison kuusen takana eikä näkynyt yhtään) ja taas mentiin makkaralle. Teimme myös muutaman ilmaisuharjoituksen "rullalla". Ja meidän rullanahan näin aluksi toimii hyvä halppa palanen puutarhaletkua. Niina meni kauemmas rulla kädessä ja minä lähetin Kuisman ukko-sanalla, meni, otti rullan ja tuli miun luokse. Minä otin rullan ja iskin hihnan kiinni ja käskin näyttämään. Siitä sitten juostiin yksissätuumin Niinan luokse ja taas tuli purkista makkaraa! Toinen harjoitus samalla lailla, mutta Marika meni mutkan taakse hieman piiloon. Voi kun tuo koira toimii hyvin ja innokkaasti!

Tulin hankkineeksi tottikseen erikseen ketjukaulaimen, vaikkei tuo BH-kokeessa sitä tarvitsekaan. Kun ei ole PK-oikeudellinen rotu. Mutta jos sillä saataisiin erotettua muuten vain tottelevaisuus ja se kunnon tottis! Vietinnostatusta nääs.

Lokakuun alussa olenkin menossa koulutusohjaaja kurssille. Sitten olen lupautunut ottamaan pienen osan aloittelijoiden tottisten vetovastuusta. Mitäköhän siitä kanssa tulee?! Osaanhan minä hieman noita muuveja..??!!

-presös-