Viime viikonloppuna oltiin taas möksällä.

Kylmä oli ilma eikä veteen tehnyt mieli! Ja taas se metsäkanalintu säikytteli miuta. Kalasaalista saatiin lauantaina viimeinkin verkosta: kaksi lahnaa meille ja yksi metsäneläville.

Minä tyttö se vein tontin ylänurkkaan odottamaan ottajiaan:

ja olihan se käyty syömässä!

Minä iskin uretaania aitan lattiaan ja yhdessä tuumin maalasimme mitä nyt seinissä oli maalattavaa jäljellä, kun Jounillekin oli omat työvaatteet. Mutta janohan siinä hommassa tuli:

Sunnuntaina tuli veikka ja iskä kasaamaan ruohonleikkurin ja ajamaan näin nättiä voikukkapeltoa matalaksi:

Illalla mekin kotiuduttiin, kunhan oltiin saunottu ja siivottu. Taas jäi metsänasukeille syötävää kameran edustalle..

Maanantaina Jouni meni työkaverin kanssa merelle kalaan ja minä rohkeana painelin möllitokoon Kuisman kanssa. Soooo bad idea!! Paikallaanmakuu meni jo reisille, joten jätin kisailut siihen. Ei ottanu mitään kontaktia, ei siis mitään. Noin passiivinen tuo otus ei ole aikoihin ollutkaan. No, kokemuksesta oppii?!

Tiistaipäivä meni taas opiskellessa ja illalla tutkintoon. Tällä kertaa vain kuusi virhettä ja läpi! Ensi kuussa varmaan vien aseenhankitalupa- ja kantolupahakemuksen polliisilaitokselle. Tässä kuussa rahakassa on sitä mieltä ettei viedä, kun se maksaa 68 euroa se hakemuksen jättäminen! Meni syteen tai saveen.. Mutta onhan tässä aikaa ennen kuin metsästyskausi alkaa..

Keskiviikkona olikin illalla pejä-reenit. Kuisma meni niiiiiin hyvin että olin pakahtua! Oli mutkia ja kulmia ja mäkiä ja keppejä ja ja ja.. Pieni mies vaan meni nuuskuttamalla etiäpäin! Minäkin olen oppinut paljon paremmin jo lukemaan Kuismaa, jotta koska on jäljellä ja koska ei sekä pienimuotoisesti itseluottamus ohjaamisen suhteen on kasvanut.

Mutta eilen oli se päivä jota tämä tyttö oli odottanut kuin kuuta nousevaa. Vesinoutotreenit muiden koirakoiden kanssa! Tähän asti ollaan itsekseen käyty dummyä viskomassa veteen ja hakeehan tuo, mutta nyt saatiin ohjeita ja vinkkejä. Ja nähtiin eri tasoisten ja rotuisten koirien suorituksia! IHANAAAAAA

Tässä Tinon työskentelyä (harvinaisempi rotu, Barbet):

Ja Paulin suoritus (Karkeakarvainen saksanseisoja):

Ja seurueen pisimmällä oleva, voittajaluokan muuveja treenava, Penni:

Lopuksi meitin Kuismaakkelis pääsi noutamaan Allin:

Kuulemma jos koira noutaa Allin tai harakan, niin se noutaa minkä tahansa linnun. Ovat sen verta ronskin tuoksuisia lentäviä nuo kaksi. Ja Kuisma nouti ekalla kerrallaan Allin  Ihana mies  Ei kyllä tarttenu ollenkaan hävetä Kuisman kanssa tuossa seurueessa, niin hienosti toimi. Ja taas oli se pakahtuminen lähellä.. Ja raavaat miehetkin rannalla nauroivat tyytyväisesti kun valkoisen jalat kävivät sellaista kyytiä mahan alla ettei mitään, mutta kun se pitää noutaa ripeästi! Rantaan tullessaan ui jo rauhallisemmin ja heilutteli häntäänsä pinna yläpuolella.  Ensi viikolla uudestaan ja nyt kotona pieniä tottistreenejä pelkkarit päällä, jotta tottuu niihin ja että ne päällä voi ottaa ihan rauhallisestikin ja totella!

-tyytyväinen Presös-