Alma on jälleen vuotta vanhempi matami! Paljon onnea ruttuturvallemme!

Jospa nämä minun pakottamani lenkkeilyt niin aurongonpaisteessa kuin vesisateessakin lisäisi rouvan elinaikaa kunnon kohotessa ja olon kevetessä..

Ensi viikolla menen taas työhön, tällä kertaa vierailuni työmaailmassa kestää ihan neljä viikkoa! Onneksi olen jouluvalmistelut saanut ainakin lahjojen osalta hyvään malliin. Koristelut ja valojen laitot nyt ehtii lähempänä joulua ja onhan päivätyöläisillä viikonloput ! Nyt varmasti osaan nauttia niistäkin aivan erilailla..

Kuisman kanssa olen ollut pitkään hieman laiska.. Ollaan me tosiaan ulkoiltu niin kaksistaan vauhdikkaampia lenkkejä ja Alman kanssa rauhallisempia sekä lyhkäisempiä, mutta tottelevaisuus on rajoittunut tiukentuneeseen kuriin kotona. Jounin kanssa ollaan otettu asioissa ehdottomampi linja ja sitä kautta poika onkin (ainakin mun mielestä) hieman tasaantunut kotioloissa. Menneellä viikolla olen kaksistaan ulkoillessa ottanut hieman seuraamista ja sivulletuloa jne jne perussettiä, kotona sitten noutokapulaa palkkioksi. Tosin siinäkin pitää ensin pienet kommervenkit tehdä että se toimii.. Mutta toimii kuitenkin niin hyvin, että kun herras tiputti kapulan ennen kuin sanoin irti-sanan, niin noustessani takaisin suoraksi seisomaan jätkä poimi sen uudestaan maasta ja odotti käskyä !!

Pakko se vaan on leuhkiakin hieman. Eilen käytiin ohjatuissa tottistreeneissä Boltin kanssa vesisateessa. Koskaan ei ole mennyt noin onnistuneesti!! Vaikka olikin paljon seuraamista harjoituksissa, ihan viimeisissä alkoi vasta motivaatiotaso hieman laskea ja nenä alkoi hakeutua maahan! Luoksetulo toimi kuin nakutettu, istui nätisti kunnes kutsuin.. Tosin "joudun" ottamaan muutaman askeleen taaksepäin kun nuo poijjaan jarrutukset jää hieman viimetippaan, niin siten se istahtaa nenäni eteen eikä pomppaa reisiä vasten ensin.. Se muutes sattuu kun täydestä vauhdista kimmahdetaan reisille!!  Tulee pienet mutselmat.. Siellä oli taas starttipistooli setällä mukana, vain kaksi koiraa reagoi kuin metsästyskoirat konsanaan aseeseen! Mieitin Kuisma meni aivan vallattomaksi ja yksi labbis, joka on treenannut taippareihin. Muuta vaan seuraili omistajiaan ja istuivat jnejne..  Se on sellasta metsästyskoiran kanssa!

Tänään mennään Boltin kanssa Pyhältöön tutustumaan hakuun. Kuisman kanssa varmaan (kuulemma) kokeillaan ilmaisua. Nyt on hyvä mennä metsään sateesta ja viileydestä huolimatta: sainhan eilen joululahjani! Sastan metsästyspuvun, kestää tuulta ja tuiverrusta eikä päästä vetyä läpi! Kuivana ollaan (tai mie olen) tulossa takaisin kotiin! Kiitoksia kullalleni tästä joululahjasta, sehän oli listallani ihan ensimmäisenä!

Ensi maanantaina mennään kokeilemaan Kotkan koiranystäväinseuran tottistreenejä. Tosin kauhistuttaa ajatus kun ne on ALO- ja AVO-luokissa kisaaville tai sitä suunnitteleville.. Aloittelijoiden ryhmät on täynnä, niin tuonne vaan! Kasvattaja vinkkasi tuota ja kokeilemaan on mentävä!

Eipä tässä kummempia. Lunta odotellessa!

-t-