Nyt kun pidämme ainakin tämän viikonlopun taukoa hakutreeneistä on hyvä kirjoitella aiheesta.

Otto the Onnellinen on pääasiassa keskittynyt vielä nenänkäyttöharjoitteluun ja sanan Ukko ymmärtämiseen. En ole vielä edes päättänyt lopullisesti kummanlaista koiraa alkaisin siitä askartelemaan; rulla- vai haukkuvahakukoira.. Rullailu kyllä varmaan tukisi muita harjoitteita tuolla noutajapuolella ja saattaisi äänenkäyttökin jäädä vähäisemmäksi..

Otto on hausta ihan innoissaan, kummakos tuo kun kivat ihmiset antavat nakkeja ! Jätkä etsii jo kolme maalimiestä, meillä on siis näin talvella aika pieni alue käytössä, eikä haluaisi jättää hommaa siihen. Palotalossakaan ei jännitä, vaikka paikka on pimeä ja kaikuva! Tässä muutama kuva Oton treeneistä.

Lähetys palotaloon:

Ja minähän menen!

Seuraava etsintä pihan puolella:

Kuismalla homma on jo tuolla alueella ihan kivasti kasassa. Pääosin. Metsässä voikin olla ihan eri tuulet jotka valkoisen päässä taas puhaltelee.. HIeman viime kerralla liivit päällä ja rulla kiinni jätkä oli kuin jähmettynyt olento.. Katsotaan mitä tämä tauko tuo tullessaan. Kuisma kuitenkin on koira joka kaipaa tasaisin välein taukoa, jotta saa olla mietintämyssy päässä ihan kaikessa rauhassa ja sitten jutuissa tapahtuukin uskomaton harppaus! Ollaanhan me pitkin talvea aika rankasti reenittykin, niin hakua kuin tottista.

Kuisma menossa palotaloon:

Ja ylitetään ne kauheat ritiläportaat, nämä ovat olleet iso ongelma herralle. No onhan niissä aikaimoiset nuo ritiläkuviot pienille tassuille..

Tilasin tuollaiset Julius K-9 valjaat Bolttikselle, koska noita PK-valjaita saisi modata isosti ennenkuin olisivat rimpulalle sopivat. Eikä niissä välttämättä enää mahtuisi lukemaan edes SPKL:ääkään.

Sellaista tuolla. Lumien sulamista odotellaan, jotta päästäisiin jäljellekin. Otolla alkoi Kaakon noutajien taipparikurssi, tai ensimmäinen harjoituskerta on 18. päivä. Onnellinen on kaikkeista nuorin, eikä sitä meinattu edes ottaa sinne iän vuoksi. Mutta sanoin että on jo kuukaudenpäivät kulkenut mukanani erilaisiin treeneihin, että se ei ole mustuaisen kanssa ongelma. Jouniseni hoitaa nämä NOU-puolen asiat. Hänenhän metsästyskoira siitä on tulossa.

Minä sain luvan ostaa ja kantaa haulikkoa, polliisien mielestä en ole niin epäilyttävä nainen etteikö ase olisi hyvässä huomassa minun luonani. Joten nyt vain sopivaa etsimään. Ja sitten isosti treeniä, jotta saamme Jingin  ja Jangin toimimaan yhdessä mutta kuitenkin erikseen metsällä! Jos tämä onnistuu, niin pitäisikö mennä Kuisman kanssa vesiriistakokeeseen?! Eipäs nainen nyt ahnehdita!

Mutta tänään mie pääsen rilluttelemaan, järjestän Kanaseuran vuosikokouksen meillä. Kultaseni ottaa koirat ja pakenee mökille! Tilanne ei sentään ole näin paha :

Mutta nyt jatketaan aamutouhuja!

-tiina-