Tässä muutama koirakuva sitä mökkireissusta merellä, näin heti alkuun:

Alma The Onnellinen

Kuisma ja Kerttu menossa mukana

Love is in the air?

Sorsastuskin se alkoi sitten 20. päivä elokuuta. Aamusta pakkasimme Obelixin täyteen tavaraa, veimme matkalla Alman hoitoon, haimme Jounille vieraskortin ja eikun rantaan täyttämään gummivenettä. Olimme päättäneet yöpyä teltassa siinä Tarhajärven pienessä saarekkeessa, jotta olemme aamusta heti valmiina paikalla. Ennen kello 12.00 olimme jo paikoillamme ja valmiit ampuilemaan lintuja. Suoranaisesti väärällä puolella saareketta , koska kaikki sorsamukset lensivät toiselta puolelta ohi! PRKL!!! Eikä niitä lintujakaan kamalan montaa näkynyt. Pikkuhiljaa paikalle valui lisää ihmisiä (yksi oli jopa saanut heinäsorsan) ja siinä sitä pienessä porukassa naukkailimme metsästysjuomaa ja paistoimme sitä yhtä sorsaa parilalla .

Kuisma on rauhoittunut kovin paljon vuoden aikana, ei enää häsännyt ja huutanut siinä haulikon ympärillä vaan odotteli suhteellisen nätisti, jotta koskahan sitä hommiin pääsisi. Illalla se kävi nukkumaan kiukkuisena kuin ampiainen (väsynyt raukka), mutta heti varmistimen äänestä taas valmiina hommiin.

Tuloksena tähän mennessä meillä on kaksi kaislikkoon tippunutta sorsaa, mutta yhtään ei olla kotio saatu! Että silleen!

Tässä muutama otos heinäkuisesta treenistä, jossa Kuisman kasvattaja oli mukana valokuvaamassa:

Olemme tehneet päätöksen olla viemättä Kuismaa ikinä keinoluolille. Meidän mökillä on niin älyttömän paljon niitä kettuja ja supeja, eikä niitä haittaa että mökillä ollaan paikalla kun ne tepsuttelevat öisin pihalla. Riskihän on siinä, että Kuisma innostuu siitä hajusta luolalla sen verran että mökillä vapaana ollessaan paineleekin omineen jommankumman luolaan ja pahaa sattuu. Ei me sitä koko ajan ehditä vahtimaan! Nyt se on kiinnostunut hajuista ja hieman ajaakin niitä, muttei (TÄHÄN ASTI AINAKAAN) ole kauas mennyt. Joten homma on sillä selvä!

Bolt on myös siirtynyt hieman salakavalasti raakaruokinnalle. Lisäsin lihan, yrjölänpuuron ja kasvissoseen sekoitusta herran nappuloiden sekaan ettei olisi niin ruipelo. Siihen asti energia meni joko lihaksien kasvuun TAI pienen rasvakerroksen ylläpitoon, muttei molempiin riittänyt. Nyt ei ole kylkiluut paistelleet ja silti lihaksisto on kasvanut. Viimeisimpänä on nappuloiden laittaminen jäänyt kokonaan pois, kun pikkumies sylkee ne kuitenkin suupielistään lattioille niin trhaa niitä on enää sinne sekaan laittaa ollenkaan! Pientä hienosäätöä ruokailu vielä on, kun en ole ollut ihan varma "oikeasta" annostelusta, mutta onhan tuo henkissä pysynyt eikä ole läskikään!

Parsonien kuvakisaan tuli lähetettyä apauttiarallaa 30 kuvaa, jos vaikka joku muukin tykkäisi niistä. Erkkareihin ollaan ilmottauduttu ja syysleirikin lähenee. Huh huh, enpä muista koska olisi ollut sellanen "vapaaviikonloppu" vailla mitään etukäteen suunniteltua ohjelmaa! Huhtikuussa? No onpahan tuo talvi tulossa jolloin ei kamalasti mökillä käydä..

Jounia ja Almaa olen raahannut mukanani vaikka ja mihin treeneihin, jotta möhkökin saisi virikkeitä! Alma TODELLAKIN tykkää jäljestää ja viimeksi teinkin hieman pidemmän jäljen rouvakselle, jossa oli myös hänelle pari haasteellisempaa kohtaa joita vahvistin nameilla. Kun kuulisitte sen äänen mikä Almasta lähtee kun se tohinoissaan vetäisee sen herkun! Se on kuin rikkaimurilla siivoaisi keittiöntasolta läjällisen viiliä, ei sovi heikonpihermoisille ! Kuisman perhana se on nostanut tuota riistaviettiään ihan liikaa. Jäljen alku meni ihan mielettömän hienosti. Nosti jäljen ja eteni rauhallisesti, hieman jo merkkasi esineitäkin omineen. Mutta kun käpytikan ääni kuului niin vietti vaihtui aivan lennosta! Seuraavaksi ajattelinkin tehdä ylikylän yksinkertaisia jälkiä jotta saamme tuon opetettua pois kaverista!

Hieman tässä jännitellään, josko saisimme perheenlisäystä joulukuuhun mennessä. Pitäisi varmaan ensi viikolla pyörähtää katsomassa tulevaa mammaa ja markkinoimassa itseämme hyvinä koiran omistajina sekä kouluttajina .

Muttei meille sen kummempia. Ja edelleenkin noita kuveja on enempi tuolla lokinkadun kuvagalleriassa, jonne on linkki tuolta oikeasta laidasta!

-presös-