Niin on ohi tämän vuoden työrupeamani (yhteensä kolme kuukautta töitä teinkin) sekä joulu. Oli jouluaskareissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Keskiviikontaina töiden jälkeen tämä tyttö alkoi askartelemaan jouluruokia, kun Jouni oli JÄLLEEN lumitöissä pihalla. Perunat olivat jo kiehumassa tuutsaa varteen ja lanttu kuorittu, se halkaisu olikin sitten oma jännitysnäytelmänsä. Taistelun tuoksinnassa leikkautui lanttu halki ja niin minun pikkurillistänikin lähti siivu pois! Ja voi sitä veren määrää !! Jounin tehokas ensiapuyksikkö paikalle, liimaa en antanut laittaa.. Mutta tovin kuluttua mies halusi viedä miut lääkäriin näytille, jotta jos tarttee tikkejä/liimaa/jotain.. Pikainen visiitti Haminan arvauskeskukseen, OIKEASTI PIKAINEN, ja tuppo kädessä takaisin kotiin. Piti olla vasen käsi ylhäällä jottei ole suonistossa painetta -> verenvuoto loppuu helpommin ja paraneminen voi alkaa. Minä tein jouluruoat loppuun, jouni teki niin lumityöt kuten siivouksenkin  ja särkylääke naamarissa maate!

Jouluaattoaamuna herätin mieheni armaan uuniriispuurontuoksuiseen aamuun kymmeneltä. Aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat sekä koirat autoon ja matka alkoi. Käytiin molemmilla hautausmailla Haminassa ja siitä Kouvostoliittoon mummolleni joulua viettämään. Tältä näytti mummon pihalla keittiön ikkunasta katsottuna aattona:

Koirat parkkeerasivat, taas, lieden äärelle mummon ruoantekoa vahtimaan. Tässä Alman tyylinäyte:

Mukana menossa oli myöskin kummini Simo. Hänen ollessaan joulusaunassa Jouni leikkeli kalaa tarjolle (kiitos Toni ja Riitta kaloista) ja kun me oltiin saunassa (lääkärin ohjeidenvastaisesti minäkin) Simo leikkeli kinkkua. Syömään saapuivat veljeni Timo vaimonsa Kristan kera ja tältä näytti joulupöytä, laatikot eivät enää mahtuneet pöydälle..

Minä olin tehnyt glögitorttua jälkiruoaksi ja Kristakin oli valmistanut suklaisen kakun kahvin kanssa syötäväksi. Oli myös konjamiinia ja kermalikööriä:

Pitkin päivää olivat karvaiset lapsemme saaneet herkkuja keittiössä, vaikkei meille asiaa myönnetykään. Valitettavasti Almusterin syöntiäänet paljastivat jokaisen herkkupalan joka "tipahti" lattiaa kohti.. Illalla hieman mietitytti normiruoan antaminen, kun olivat mahat killillään jo muutenkin. Ja jaettiin ne lahjatkin jossain välissä.

Joulupäivänä siskoni Maikko miehensä Samun kanssa tulivat joululounaalle mummolaan. Kotimatkalla kävimme isälläni kylässä, kun pukki oli eksynyt/erehtynyt ja tuonut hänen lahjansa meille?! Kuisma pääsi "leikkimään" tyttöjen kanssa, Almakin pääsi morjestamaan mutta vietiin autoon suun mentyä kovasti mutrulle. Tässä isäni, Kuisma ja tytöt:

Vielä Karhunkankaan hautuumaalla käynti ja Obelixin keula kohti Naminaa ja kotia! Kotona oli jemmassa muutama lahja, niin meille kuin koirillekin. Elli-terrieri oli ostanut Kuismalle lahjaksi ruusun ja veturin, kummatkaan eivät ole enää kunnossa:

Ja herkkujakin saivat:

Alma ja Kuisma olivat NIIIIIIIN väsyneitä mummolassa vietetystä aatosta, eli siitä ruoan vahtaamisesta:

Pauliina, Jounin tytär, tuli tapaninpäivänä meille yökylään. Valitettavasti kuvaa emme saa laittaa nettiin näytille.. Tuli ehdoton kielto!

Nyt sitten vain vuoden vaihdetta odottelemaan!

-t-