Nyt on pakko marista vähäsen. Oli jokseenkin rankkaa ulkoilla koirien kanssa männäviikolla kiitos muiden koirien omistajien!

Minusta on ihan kuolemattoman upea idea antaa ala-asteikäisen pikkupojan lenkkeilyttä YKSIN täysikasvuista Rottweileria! Ja varmastihan tämä kyseinen yksilö on todella kiltti eikä tee kenellekään pahaa, saati pure! Valitettavasti minä en pysty siihen luottamaan, etenkään kun kyseinen tapaus alkaa ottamaan tanssiaskeleita nähdessään Kuisman ja selkeästi mittaili pientä valkoista aikalailla! Ennaltaehkäisyksi minä käännyin 180 astetta ja menin tovin sinne mistä olimme Kuisman kanssa tulleetkin, taivaalle kiitos olimme kaksin eikä Musters ollut mukana!

Silloin sadattelin mielessäni ettei muutenkaan ala-asteikäisen tarvisi mennä itsekseen minkään kokoisen koiran kanssa lenkille, jotta mitään ei pääsisi tapahtumaan. Mutta ei se taida auttaa vaikka vanhemmatkin on mukana, koska kiskova koirahan pääsee lapsen käsistä vaikka onkin parson! Tällä kertaa olin molempien koirien kanssa ulkoilemassa, kun aloin kuulla kutsumista. Parson-narttu oli päässyt lasten käsistä vapaaksi ja tuli meitä kohti! Jihaa! Onneksi lopulta kääntyi toiseen suuntaan, ettei siitä tullut rukkasia! Tiedän kyseisen koiran ja on suhteellisen vahvoja mielipiteitä omaava aikaneito, juuri samanlainen kuin tuo meitin akka on! Selvittiin jälleen säikähdyksellä! 

Sitten on tietysti vielä nämä surullisen kuuluisat fleksilenkkeilyttäjät. Ei ne fleksti muuten miua niin ärsyttäisi, käytänhän välillä Kuismalla itsekin fleksiä, mutta voisihan sitä koiraa silti esim. risteyksissä ja talojen kulmien kohdalla ottaa hieman lähemmäs omistajaa. Huusin nätisti eräälle fleksin päässä olevalle henkilölle, että laittaa nyt edes sen lukituksen päälle. Koira tuli yht´äkkiä lumipenkan takaa ihan suoraan eteemme kuin tarjottumella! Lumipenkat olivat sen verran korkeita etten minäkään sitä omistajaa sen takaa nähnyt niin pelästyin ihan vietävästi sen koiran puolesta!

Kaikenlisäksi näillä meidän kulmilla on muutamia henkilöitä joiden mielestä heillä on koko ajan koirat sen verta hyvin hanskassa ja he myös näkevät koko ajan ympärilleen, että voivat hyvillä mielin pitää koiraansa vapaana! Koska eihän heidän koiransa tee muille mitään! Eräskin nainen, otti kyllä onneksi omansa hihnaan kun näki minun + koirien muodostaman kolmen koplan tulevan lähelle, huudahti ettei hänen koiransa tee mitään johon ei voinut muuta kuin vastata että toinen näistä minun omistani kyllä aika varmasti tekee! Sanoin vain rouvalle, että kamala ajatus kun hän noin pitää koiraansa vapaana, mutta ottaa kuulemma aina sen kiinni kun näkee muita koiria.. Hyvä hermotreeni saatiin aikaiseksi kun jäätiin joksikin aikaa heidän peräänsä kävelemään eikä oltu kamalan kaukana. Kuisma ja Almakin rauhottui nopeasti, vaikka olikin edessä toinen koira ja loppujen lopuksi ohitus meni upeasti ilman kommervenkkejä!

Bonuksena on nämä koirien omistajat, jotka muita koiria tullessa vastaan pysähtyvät ja ottavat koiran ns. syliin eli jalkojensa väliin kun se musti haukkuu niin kovasti ja on vihainen! Juu, vahvistakaa vaan sitä koiran mielentilaa ottamalla se siihen lähelle! Sitten minua mulkoillaan ja katsotaan pahasti kun en enää edes jaksa kireimmälle mahdolliselle Almaa ottaa vaan komennan jos irtautuu reunasta ja alkaa hyökkimään! Joskus bonukseksi saa hieman polvella vahvistusta ja yleensä kiroilun : perhanan akka, alapas käyttäytymään! Monenkaan mielestä näin EI saa tehdä vaan tuo nunnuttelu tuntuisi olevan se oikea tapa käsitellä koirien vihaista käytöstä!  Mutta siinähän sitten oltaisiin jumissa koko alueen koirakatras kun kukaan ei voi ohittaa toista kun niitä koiria pitää rauhoitella/taputella/hyssytellä jne jne jne!! VOI LUOJA!!

Inhottaa tuollainen käytös kun Almastakin on selkeästi tullut hieman sosiaalisempi, tarkoittaen ettei kovinkaan usein pienistä provosoidu äksyilemään vaan mieluummin tuijottelee minua tai haistelee lumipenkkaa! Ja hienojen ohitusten jälkeen sitä voi kehua kunnolla ja siitä neitokaunoinen innostuu yleensä niin kovin että alkaa leikkimään Kuisman kanssa!

Sekä ihanasti on alkanut jo näinkin aikaisessa vaiheessa "kevättä" jokavuotinen koirankakkakeskustelu! Muuttaessani Haminaan Kotkasta, keräsin koirien jätökset aina! Mutta lopetin sen ihan vain koska ei minua huvita kilometritolkulla käpötellä se haiseva pussi toisessa kädessä ja kaksi hihnaa toisessa kädessä odottaessani tien varrelle roskapönttöä! Meidän kulmilla niitä ei vain kovin tiheään ole, enkä usko että tuleekaan kun teiniterroristit ne rikkovat kuitenkin! Ja olen ajatellut että Kuismasta irtoaa niin pienet pökäleet ja Alma käy pidemmällä kävelytien reunasta, ettei minua edes kiinnosta enää. Kumpakaan ei siis tee siihen tielle asioitaan, eikä edes pissaa postilaatikoille eikä porttien reunamille!

Jospa se tällä viikolla sujuisi paremmin?!

-tiina-